Näytteenkäsittely­menetelmät

Poikkileikkausmenetelmät

Ionileikkuri (Broad Ion Beam - BIB) on poikkileikkaamiseen tarkoitettu näytteenkäsittelylaite. Kiihdytettyjen Argon-ionien avulla saadaa muodostettua poikkileikepinta lähes mihin tahansa kiinteään materiaaliin. BIB-poikkileikkeet ovat erittäin huippulaatuisia ja antavat parhaan mahdollisen tarkastelupinnan erityisesti elektronimikroskooppiseen tutkimiseen.


Lue lisää

BIB

Hiontalaitteisto on tarkoitettu perinteiseen mekaaniseen hiontaan ja kiillotukseen. Näytteet voidaan valaa epoksimuottiin tai hioa sellaisenaan. Käytämme niin piikarbidihiontapapereita kuin timanttilaikkoja.

hiontalaite

Mikrotomi on myös perinteisempi näytteen poikkileikkeiden tekemiseen soveltuva laite. Sen avulla näytteestä veistetään hyvin ohuita luiskoja muutaman mikrometrin tarkkuudella.

mikrotomi


QUV-olosuhdekaappi

QUV testauksessa simuloidaan säärasitusta nopeutettuna. Näytteet altistetaan UV-säteilylle ja kosteudelle vuoron perään. UV rasituksessa voidaan käyttää sekä UVA että UVB lamppuja. Laitteella voidaan suorittaa olosuhdetestejä esimerkiksi korroosionkeston tutkimuksiin

quv


Kemialliset käsittelyt

Suoritamme erilaisia kemiallisia käsittelyjä tarvittaessa joko analyysejä varten tai olosuhdetestejä varten.

  • Happosyövytys
  • Korroosiotestit

kemia


Maalipinnoitteet

Top Analytican laboratoriossa on erikoisvalmistettu maalauslinjasto. Pystymme pesemään, esikäsittelemään ja maalaamaan mm. peltilevyen päälle eripaksuisia monikerroskalvoja joko olosuhdetestejä tai mekaanisten ominaisuuksien testaamista varten.

Peltinäytteet kiinnitetään magneettialustalle ja maalataan erilaisten sauvojen avulla haluttuun kerrospaksuuteen. Maalin kovettuminen tehdään uunituksen avulla. Optimaalinen uunitusaika voidaan määrittää PMT-teippien avulla.

maali